top of page

          kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we samen wat ik voor jou kan betekenen en vooral of we het samen goed kunnen vinden. Vooral dat laatste is zeer belangrijk om vertrouwen en openhartigheid te benadrukken.

2024_03-Troostkunst-31.jpg

gesprek met kunstwerkje

Indien je dit wenst,kan ik voor jou op basis van het gesprek een kunstwerkje maken. Ik laat alles eens bezinken en laat ik mijn creatieve geest zijn werk doen.

Ik giet wat ik hoorde in je verhaal en wat jou en mij  echt raakte, in een persoonlijk kunstwerkje waarin je vast zult herkennen dat dit over jouw verhaal gaat. Het werkje is inclusief  een fotolijst in naturel hout.

Je haalt dit unieke stuk op na afspraak en neemt het mee naar huis waar je het een plekje kunt geven op een betekenisvolle plaats, bij een foto, urne, kaarsje..

Wie dit reeds liet maken schat het steeds van grote waarde en dat was ook voor mij hartverwarmend.

Je mag gerust materiaal meebrengen, een foto, een tekst, een brief(kopij) iets uit een lievelingsboek(kopij).

Ik ga geen foto's natekenen. Het kan me voeling geven en inspiratie, een sfeer,...

Dit werkje krijg je niet meteen mee, ik neem er mijn tijd voor tot een idee groeit en ik het vorm kan geven. Het komt steeds tot een verrassend resultaat waarbij nog niemand teleurgesteld werd. In de kunstgalerij pagina vind je reeds enkele van mijn werkjes.

Voor alle duidelijkheid moet er eerst een gesprek geboekt worden (55 eu) om een werkje te kunnen maken, of dat nu door uzelf is, of wanneer u het als geschenk wenst te geven uiteraard door henzelf.

Hiervoor kan een cadeaubon aangekocht worden.Neem hiervoor contact op via contactformulier of email. Dit wordt steeds als een zeer waardevol geschenk gezien.

2c0c190b-67d9-4b65-80e8-bdfac0274f25.jpg

kunstwerkje

2024_03-Troostkunst-36.jpg

sessie

Tijdens een sessie gaan we dieper in op jouw verhaal, wat je bezighoudt en waar je vastloopt. Je kan je verhaal doen bij iemand die erbuiten staat en oog heeft voor jou, zonder vooroordelen.
Het kan deugd doen om nog eens te vertellen wat je overkomen is , ook al is het zoveel jaren geleden. Het is soms na verloop van tijd dat er geen plaats is waar je je verdriet kwijt kunt, mensen vermijden gesprekken over verdriet, ze weten niet wat gezegd en beginnen al snel over iets anders, wat niet slecht bedoeld is, maar jou het gevoel geeft dat je verhaal er niet toe doet en je het inderdaad al "verwerkt" zou moeten hebben. En dat terwijl sommige  gevoelens nooit overgaan. Weten dat ze normaal zijn en er mogen zijn is al een heel grote stap. Een luisterend oor dat tijd voor je neemt en er echt voor je is, dat wil ik graag voor je zijn.
Ik wil nog even benadrukken dat er absolute discretie is en je verhaal hier bij mij blijft. Ook als andere betrokkenen mij zouden contacteren geef ik hun geen verdere informatie. Er word alleen gedeeld met anderen wat jij zelf uitdrukkelijk vraagt. Dit kan eventueel in een gesprek met beide betrokkenen samen indien dat uw wens is en zij hiermee akkoord gaan.
Uw gegevens worden in geen geval gebruikt om te delen met derden. Indien toegestaan kan ik  de anonieme weergave van  een recensie van jou op de website weergeven.

 

2024_03-Troostkunst-48.jpg
de kracht van reizen op de kaart

De kaart is een tool om speels en zorgvuldig met volwassenen en kinderen in gesprek te gaan over kwetsbare thema's.

Het is soms moeilijk om de juiste woorden te vinden om uit te drukken wat je voelt. Met deze gevoelenskaart, die zeer kleurrijk is en dus zeer sprekend(ook voor kinderen) , kun je een gevoel oproepen door middel van visualisatie en items die je op de kaart kan plaatsen. Er is van alles om te gebruiken, van poppetjes tot tranen, van pluimen tot schatkist, jij bepaalt zelf waar die voor staan.

De kaart raakt! Het is een prachtige manier om in contact te komen met een diepere laag, het onderbewuste.

Ze helpt op een snelle manier om groot en klein te helpen zich te uiten over emoties en gedachten.

Ik heb het ook voor mezelf gedaan in de opleiding en je staat versteld van wat er allemaal naar boven  komt en hoe het me inzicht gaf in wat ik echt graag doe en wil in dit leven.

En dat zou ik jou ook graag laten voelen.

In verschillende stappen gaan we op zoek naar wat echt bij jou speelt, waar je tegenaan loopt.

Een eerste fase omvat een gesprek over wat er nu gaande is in je leven,waar je mee worstelt, een kennismakingsgesprek dus.

Een tweede fase is de werkelijke reis en het werken met de kaart. Het is vrij intens dus plan voor de rest van die dag geen intensieve dingen zoals studies of feestjes of drukke zaken. Het werk op de kaart is écht werken, emotioneel dan. Kinderen staan er anders tegenover, zij verwerken emoties in stukjes, wij herkauwen constant. Sta uw geest dus toe daar de ruimte voor te nemen.

Denk op voorhand eens na wat je anders zou willen zien en voelen, welke verklaring bepaald gedrag zou kunnen hebben, wat steeds terugkomende problemen zijn..

Een derde fase omvat wat huiswerk.

Je krijgt wat bedenkingen mee naar huis of gemaild nadien.

Je laat alles eens bezinken.

Tijdens een volgend gesprek bespreken we  mijn bevindingen en en de jouwe en we proberen samen kleine stappen te zoeken om terug een beetje verder te kunnen. Soms zijn dat kleine gedragsveranderingen, gewoontes doorbreken. Zeker naar kinderen toe mag dit niet te opvallend zijn. Rome werd ook niet gebouwd in één dag.

Later kunnen we in een gesprek aftoetsen hoe het nu verder verlopen is. Zijn er veranderingen, heb je stappen gezet, is er betere communicatie, kun je tot je kind of anderen in je omgeving doordringen, sta je sterker in je schoenen..

Voel je zelf het verschil en heb je geen nood aan dit gesprek dan is dat ook goed natuurlijk. Of heb je later toch nood om nog eens op de kaart te reizen om duidelijker te zien wat anders en hopelijk beter is, steeds welkom.

Het heeft mij enorm geholpen, dus waar wacht je nog op.

Tot slot nog dit: elk thema kan op de kaart voor zowel kinderen, jongvolwassenen, volwassenen..

Verlies en  rouw maar ook pesten, problemen op het werk, familiale problemen, relatieproblemen, opvoeding,

problemen op school, vriendschappen....

Dus wees welgekomen en laat je reis beginnen!

18031201393709977.jpg

gesprek tijdens wandeling in de natuur

De natuur brengt ons tot rust en is de plaats waar we het dichts bij ons lichaam en onze gedachten staan. Ze is stil en verstilt. Een ontspannender setting bestaat niet, als je graag buiten bent natuurlijk. En als het weer het toelaat. Beetje licht en zuurstof kan nooit kwaad.
Soms praat het makkelijker als je elkaar niet in het gezicht hoeft aan te kijken, als er een stilte valt, als er tranen komen, dan is dat allemaal iets makkelijker. De natuur is er om die ongemakkelijke stiltes op te vullen. En soms moet er gewoon stilte zijn...

Wie graag podcasts beluistert kan hiervoor inspiratie halen uit "het uur blauw"van Johan Terryn.

Hij neemt een gast mee op een wandeling bij het ochtendgloren, het uur blauw.

Ook het gouden uur is een mooie ervaring voor wie geen ochtendmens is.

Overdag kan ook natuurlijk. Het weer zal vooral de hoofdrol spelen. We spreken af als je hiervoor intekent wat ons beiden past. De wandeling duurt ongeveer een uur en er is tijd om stil te staan, bij wat je ziet maar ook bij wat je voelt...

Weg van de wandeling in Forest
bottom of page