top of page

De Lotgenoten

niet zomaar een praatgroep

Er zijn veel onderwerpen waarover we graag eens willen praten, maar die gewoon de gelegenheid niet krijgen.

Over hoe pijnlijk die scheiding was voor jou , over hoe alleen je je soms voelt na het overlijden van je partner, over hoe pijnlijk het is mensen met kinderen te zien terwijl het voor jullie niet lukt om zwanger te raken, over hoe je kinderen ziet opgroeien terwijl jij het jouwe moest afgeven, over hoe erg het is afscheid te moeten nemen van iemand die er nog is, maar het elke dag een beetje minder beseft, over hoe eenzaam je je voelt op de koffie bij je vriendin die zeurt over onbenulligheden terwijl je net eens je hart wou luchten over je verdriet...

Jammer genoeg zeer herkenbaar. Samenkomen met mensen die ook gelijkaardig verlies en verdriet kennen, voor dezelfde problemen en keuzes staan, die ook niet begrijpen hoe een ander dat toch allemaal doet terwijl voor jullie  alles zo moeilijk is...

Rond deze thema's zou ik graag enkele bijeenkomsten inrichten, en dit op een gemoedelijke warme sfeervolle locatie met ruimte voor jullie stem.

Er word telkens rond een ander thema gewerkt. Als je iemand kent die hier interesse voor zou kunnen hebben, informeer hen, moedig hen aan de stap te zetten, ze zullen je nadien dankbaar zijn.

Wat het NIET is :

Een voordracht met mogelijkheid tot vragen stellen, met allerlei tips en tricks om jullie leven wat aangenamer te maken.

Wat het WEL  is:

een plek voor jullie eigen stem, gevoelens en beleving.

in een  sfeervol kader. 

Een gemoedelijke sfeer waar je jezelf kunt zijn en gesprekken hebt met mensen die wél oor hebben voor wat je te vertellen hebt en die ook begrijpen wat je bedoelt, die ook maar een half woord nodig hebben.

Een ontmoetingsplaats waar iedereen zich welkom voelt. 

Wat het OOK is:

een plek om te luisteren als je geen prater bent, of omdat je de juiste woorden of plek nog niet vond.

Hopelijk zijn jullie ook net als ik nieuwsgierig naar wat dat gaat geven, maar ik ben er vrij zeker van dat het deugd zal doen.

Want aan praten met lotgenoten heb je veel, heel veel.

Eerste editie:

kinderen van gescheiden ouders

locatie: café De Vrijdag, Diederikstraat 12, Assenede
datum: Zondag 3 maart vanaf 14u tot 17u (privé!!!)
leeftijd: vanaf 20 jaar of het jaar waarin je 20 word.
inschrijving:  verplicht, maximum 20 inschrijvingen( dus niet te lang twijfelen,                                om het rustig te houden is dit het maximum)
deelname: 35 euro

Wat krijg je hiervoor: Een deugddoende namiddag rond een exclusief thema, twee consumaties naar keuze, inleiding en gespreksbegeleiding door Nathalie Van Vooren van Troostkunst op een sfeervolle locatie. Maar vooral een plaats voor je verhaal.
We gaan niet in één grote groep aan tafel zitten, maar na een kennismakingsmoment van een half uurtje en een korte verwelkoming en inleiding worden er naargelang jullie zelf aanvoelen kleinere groepen gevormd. Er worden enkele gespreksthema's aangereikt, in zover dat al nodig is.
Er worden ook enkele pauzes ingelast met gelegenheid tot wisselen van tafels. Het word een sfeervolle middag die misschien banden smeed om later nog contact mee te houden.
Uw gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Het café is die middag volledig privé gereserveerd. Alleen ingeschrevenen mogen binnen.
Laat ons eens komaf maken met taboes en vrijuit praten met échte lotgenoten, DE lotgenoten. Van harte welkom
!
volgende thema's die op volgende Lotgenoten namiddagen aan bod zullen komen:

-Alleenstaanden jong en oud,
-Zij die gescheiden zijn
-Zij die hun partner vroeg verloren
-Jongeren die een ouder verloren op jongere leeftijd, 
-Zij die zorgen voor iemand ( dementerenden,   mensen met een beperking, een zieke)
-Zij die hun partner of geliefde plots verloren zonder    afscheid te kunnen nemen...


Elke middag heeft zijn specifiek thema.
Hou het dus goed in de gaten op onze instagram en facebook pagina's. Weet je mensen die hier echt veel aan zouden hebben, informeer hen, moedig hen aan om de stap te zetten.


Er zijn zoveel taboes die doorbroken moeten worden,en met wie kan dat beter dan met lotgenoten, vrijuit kunnen praten én begrepen worden...

 

Wens je op de hoogte gehouden te worden?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page